Home / Zanimljivosti / ČOVEK SA 14-ORO DECE DOBIO OTKAZ ALI I DALJE BESPLATNO ČISTI GRAD: Direktor tvrdi – nije imao nijednog dana radnog staža u preduzeću

ČOVEK SA 14-ORO DECE DOBIO OTKAZ ALI I DALJE BESPLATNO ČISTI GRAD: Direktor tvrdi – nije imao nijednog dana radnog staža u preduzeću

I mesec dana posle otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao

 

Čovek iz Novog Grada koji ima 14-oro dece je otpušten iz javno komunalnog preduzeća za čistoću „Komus“ kao višak radne snage.

I mesec dana posle otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao.
Ovaj čovek zaslužuje pomoć.

Ovo je poruka koja je prethodnih dana kružila Tviterom a odnosila se na jednog čoveka koji je ostao bez posla.

 

Međutim, iako je ovaj post tužne sudbine oca sa velikim brojem dеce dobio preko 800 lajkova i salve komentara na Tviteru i Fejsbuku, Srpskainfo otkriva drugačiju stranu priče.

 

Branislav Radulović, v.d. direktor Komunalnog preduzeća „Komus“ iz Novog Grada, tvrdi da čovek koji je prikazan na fotografiji, nije bio u radnom odnosu u ovom preduzeću.

 

– Ja sam u „Komusu“ počeo da radim u septembru 2011. godine, a od 2014. godine sam na mestu direktora. Od mog početka rada pa do danas, odgovorno tvrdim, taj čovek nije imao nijednog dana radnog staža u preduzeću. Demantujem sve navode koje su se pojavile na društvenim mrežama – poručuje Radulović.

 

On ističe da je u pitanju politička igra suparnika, budući da se predizborna kampanja odavno zahuktala na terenu, te da ne bi reagovao na ovu objavu da nisu u “prljave igrarije uvučena i spomenuta deca”. Ističe da je reč o montaži u kojoj je čovek iskorišćen.

 

– Obavestio sam načelnika opštine Novi Grad Miroslava Drljaču o ovom pitanju – navodi Radulović.

 

Dodaje da mu je neshvatljivo dokle se može ići, te da će tražiti da u preduzeće dođe inspektor rada, kako bi proverio navode u vezi radnog odnosa čoveka sa fotografije.

 

Prema dokumentima u koje je portal Srpskainfo imao uvid, radnik M.V. je primljen na određeno vreme, od 1. januara do 28. februara 2010. godine, na radno mesto čistača javnih površina. Razlog sklapanja Ugovora o radu na određeno vreme bilo je privremeno povećanje obima posla

Autor: Kurir.rs/Srpskainfo.com

About receptiizdravlje

Check Also

Neprijatelj pod MASKOM prijatelja: 8 Načina KAKO da prepoznate LAŽNU ljubaznu osobu

Jeste li ikada u životu sreli nekoga ko je uvijek prijatan bez razloga, ali žali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *