Home / Vijesti / DEVOJČICA POBEDILA LEUKEMIJU Mala Nađa (4) iz Novog Sada: Mama, ja sam SUPERHEROJ

DEVOJČICA POBEDILA LEUKEMIJU Mala Nađa (4) iz Novog Sada: Mama, ja sam SUPERHEROJ

Herojski je mala Nađa Kvrgić (4) iz Novog Sada primala sve terapije dok se lečila od leukemije. Sa osmehom koji je nadu davao svima u njenoj blizini podnosila je sve teške trenutke. I konačno, iz svega izašla kao pobednica!

Četvorogodišnja Nađa Kvrgić iz Novog Sada, koja se već godinu dana u Nemačkoj leči od opake leukemije, konačno je dobila dijagnozu da je očišćena od malignih ćelija, a lekari kažu da je bolest u remisiji.

To je za „Blic“ potvrdila i njena majka Jelena, koja kaže da su završene venske hemoterapije. Majka je sve vreme uz malenu Nađu brojala svake njene male pobede. Posle ove najveće pobede, mala, ali jaka Nađa nasmejana je izašla s poslednjeg tretmana i rekla: „Mama, ja sam tvoj superheroj“.

– Teško mi je da opišem kako se osećam. Lekari su jako zadovoljni i rekli su nam da je vreme da se opustimo, da je najgore prošlo i da sada malo uživamo. Predstoji nam još oko godinu dana tretmana tabletama koje će lekari dozirati na osnovu analiza krvi koje će Nađi raditi jednom nedeljno, a ostalo je da se uradi još šest kontrolnih lumbalnih punkcija, koje se obavljaju na svakih šest nedelja jer je imala bolest visokog rizika. Plašim se i da izgovorim, ali to je to. Moja Nađa je pobedila – priča nam presrećna Jelena, koja je sa porodicom prošla pravu golgotu, ali nije posustala ni tren.

Majka dodaje da je na startu saznanje da joj je dete obolelo bilo pravi šok, ali da su je Nađin osmeh i hrabrost terali da digne glavu i učini sve kako bi joj olakšala mukotrpne terapije koje je pretrpela tokom protekle godine.

izvor\svezamame.info

About receptiizdravlje

Check Also

Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nastavak augusta, a kako navode meteorolozi, već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *