Home / Zdravlje / LIJEČNICI NEMAJU OBJAŠNJENJE: LIJEK ZA ARTRITIS, RAK, HOLESTEROL, PREHLADU, MRŠANJE I 10 DRUGIH BOLESTI!

LIJEČNICI NEMAJU OBJAŠNJENJE: LIJEK ZA ARTRITIS, RAK, HOLESTEROL, PREHLADU, MRŠANJE I 10 DRUGIH BOLESTI!

Med sadrži mnogo vitamina i minerala i zato je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Ima antibakterijska i antigljivična svojstva, što ga čini odličnim antiseptikom.Kada se med pomiješa sa cimetom dobijamo veću učinkovitost.

 

Cimet je veom zdrav, ubrzava proces mršavljenja, poboljšava spavanje i smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi.Široka je primjena ove kombinacije, a najbolja stvar je što nije skupa i lako je dostupna.

 

Ovo su neka oboljenja koja se uspješno mogu liječiti sa ovim lijekom.Infekcija žučne kese – U ovom slučaju pomiješajte 2 kašike cimeta sa jednom kašikom meda u čaši tople vode. Pijte nekoliko dana.Holesterol – Ova kombinacija smanjuje nivo holesterola za 10% u samo2 sata. Pomiješajte 3 kašike cimeta i 2 kašike meda u šolju čaja i redovno pijte.

Bolesti srca –

Napravite pastu od meda i cimeta, a možete je namazati i na crni hljeb.Odlično je kao prevencija srčanog i moždanog udara.

Artritis – U čašu vode pomiješajte kašiku cimeta i dvije kašike meda. Pijte ujutru i naveče zbog liječenja hroničnog atritiisa, a ako konzumirate redovno moći ćete spriječiti rak.Imuni sistem – Konzumacija meda i cimeta jača naš odbrambeni sistem i štiti tijelo od bakterija i virusa.Prehlada i gripa – U slučaju kašlja i začepljenosti nosa, uzmite kašiku meda sa ¼ kašičice cimeta i koristite tri dana.

 
izvor\Stilzivota.info

About receptiizdravlje

Check Also

Zaboravite na ružni KAMENAC uz pomoć jednog sastojka (RECEPT)

Zubni kamenac je čest problem, i suvremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *