Home / Vijesti / Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nastavak augusta, a kako navode meteorolozi, već od 11. augusta očekuje nas pogoršanje vremena u Bosni i Hercegovini. Za taj period prognozirane su padavine širom zemlje – nakon nekoliko dana iznimno visokih temperatura koji slijede.

Kako piše u dugoročnoj prognozi, stabilizacija stiže 16. augusta kada će temperature zraka biti nešto niže – do maksimalno 33 stepena u Hercegovini.

Usljed jačanja anticiklonalnog polja iznad centralne i jugoistočne Evrope prognozira se stabilnije vrijeme od 06. do 10 augusta. Već od 11. do 15. augusta očekuje se pogoršanje vremenskih prilika širom zemlje uz pljuskove, a od 16. do 21. augusta postepena stabilizacija vremena osim na prostoru jugozapadne i centralne Bosne gdje su i dalje mogući pljuskovi, navode meteorolozi.

Jutarnje temperature na prostoru Bosne u periodu od 6. do 16. augusta očekuju se od 17 do 22, a u Hercegovini od 21 do 26 stepeni. Maksimalne temperature zraka u Bosni i Hercegovini prognoziraju se od 32 do 37 °C. Nešto ugodniji period očekuje se od 17. do 21. augusta sa jutarnjim temperaturama u Bosni od 14 do 19, a u Hercegovini od 18 do 23 stepena. Očekivane maksimalne temperarure u Bosni i Hercegovini kretat će se od 28 do 33 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

izvor\http://ba.n1info.com

About receptiizdravlje

Check Also

PREGAZILA VERENIKE IZ SRBIJE, MLADIĆA UBILA Utvrđeno da je bogata slikarka VOZILA PIJANA, a onda je sud osporio alko-test

Slikarka Emina Adrović (23) iz Budve, osumnjičena da je 17. jula u Bečićima izazvala nesreću …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *