Home / Zanimljivosti / Pojavila se snimka udara: ‘Ajla je kući, ali psihički nije dobro

Pojavila se snimka udara: ‘Ajla je kući, ali psihički nije dobro

Djevojke su, inače, kobnog dana išle proslaviti Ajlin 18. rođendan. Rezervirale su prostor u jednom kafiću ili restoranu u kojem su trebale biti u 18.45, ali tamo nikad nisu stigle…

Tri mlade djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) poginule u strašnoj prometnoj nesreći koja je šokirala cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i susjedne zemlje. Sve tri su se, 29. lipnja ove godine, vozile u neregistriranom BMW-u X5 kojim je upravljao Almir Eljubović (20).

U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i velikom brzinom se zabio u metalni stup na autocesti A-1 u Butilama pokraj Sarajeva. Navodno je vozio čak 244 km/h. Prije udara u stup je, kako se čini iz snimke, pokušao promijeniti smjer kretanja i isključiti se s autoceste.

Nesreću je preživjela Ajla Oruč (18), sestra poginule Lejle, ali i Almir. Iz smrskanog vozila vatrogasci su izvlačili gotovo prepolovljena tijela Ibrice i Neradin. Lejla Oruč je još davala znakove živote, ali je preminula u sarajevskoj bolnici. 

Eljubovića su također prevezli u bolnicu, a nakon puštanja odmah su ga uhitili zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo. Odredili su mu pritvor, a mnogima je upala u oku majica koju je nosi tijekom privođenja. Na njoj je pisalo “All my shit dope”, u prijevodu “Svi moji opijati su odlični”.

Ajla Oruč je 21 dan provela u bolnici nakon čega su je pustili na kućno liječenje.

– Kod kuće je, dobro je, hvala Bogu. No, nije u dobrom psihičkom stanju, izjavio je njen otac Vahidin Oruč.

Djevojke su, inače, kobnog dana išle proslaviti Ajlin 18. rođendan. Rezervirale su prostor u jednom kafiću ili restoranu u kojem su trebale biti u 18.45, ali tamo nikad nisu stigle.

Majka Ajle Ibrice prva je na internetu vidjela fotografiju smrskanog BMW-a. Nazvala je obitelj Ajle Oruč i rekla kako joj se čini da je riječ o vozilu kojim su djevojke otišle na proslavu.

Ibrica je inače bila u vezi s Eljuboviće koji ih, prema prvom planu uopće nije trebao voziti, ali prijatelj koji je trebao upravljati automobilom to nije mogao zbog posla pa je njegovu ulogu preuzeo Almir.

– Tako je Bog htio – rekao je Vahidin.

‘Ne boli smrt, već sve ono što dolazi poslije…’

Nađa i Lejla bile su učenice prvog 3 razreda JU Srednjoškolski centar Hadžići. Povodom tragične njihove pogibije, učenici i nastavnici ove škole oprostili su se od njih citirajući dijelove monologa pisca Stefana Simića pod nazivom ‘Kad nam ode netko drag’.

– I opet… Velika tuga za našu školu. Kada nam odlazi netko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, boli tišina. Boli što znamo da nikada više neće biti zajedno, što ih više nikada nećemo vidjeti. Boli to što nećemo čuti njihov smijeh, ni dijeliti njihove radosti. Boli prekinuta mladost –  objavljeno je na internet stranici škole.

 

izvor\svezamame.info

About receptiizdravlje

Check Also

Neprijatelj pod MASKOM prijatelja: 8 Načina KAKO da prepoznate LAŽNU ljubaznu osobu

Jeste li ikada u životu sreli nekoga ko je uvijek prijatan bez razloga, ali žali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *