Home / Vijesti / PREOKRET! OSUMNJIČEN DA JE USMRTIO DESETOGODIŠNJAKA NA DIVČIBARAMA: Vozaču tojote ipak određen pritvor!

PREOKRET! OSUMNJIČEN DA JE USMRTIO DESETOGODIŠNJAKA NA DIVČIBARAMA: Vozaču tojote ipak određen pritvor!

Vladimiru V. (43), vozaču koji je u utorak tojotom uleteo u kolonu dece na Divčibarama, prvo je određeno da se brani sa slobode, a onda je ponovo vraćen iza rešetaka.

Tom prilikom nastradao je desetogodišnji dečak Aleksa Dimitrov, a povređene su još dve devojčice.

 

Nakon što je sudija za predhodni postupak Osnovnog suda u Valjevu odbila predlog osnovnog javnog tužioca da vozaču bude određen pritvor, osnovni javni tužilac je prosledio predmet Višem javnom tužilaštvu na nadležnost.

 

To tužilaštvo je predložilo pritvor, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu, vozaču je odredio pritvor, potvrdili su Kuriru istražni organi.

 

Podsetimo,  Vladimir V. se tada na saslušanju pred tužiocem branio na isti način kao u policiji, tvrdeći da su mu otkazale kočnice na automobilu i da nije postojala šansa da spreči nesreću.

 

“Vladimir V. se na saslušanju pojavio sa dvojicom advokata. Iako je vanredni tehnički pregled pokazao da su kočnice i sistem za upravljanje bili ispravni, on je nastavio da se brani tvrdnjama da nešto nije bilo u redu sa volanom, kao i da su mu otkazale kočnice”, rekao je ranije izvor Kurira iz istrage.

 

(Kurir.rs/S.S./Foto: Kurir, Privatna arhiva)

About receptiizdravlje

Check Also

Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nastavak augusta, a kako navode meteorolozi, već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *