Home / Vijesti / “Sine, ne da te tata. Šta da kažem majci? Ona te i dalje čeka da se vratiš kući”: Potresne reči oca mladića koji se utopio kod Mladenovca

“Sine, ne da te tata. Šta da kažem majci? Ona te i dalje čeka da se vratiš kući”: Potresne reči oca mladića koji se utopio kod Mladenovca

Na Markovačkom jezeru kod Mladenovca izvučeno telo Nemanje M. (19) koji se udavio. Ocu Momčilu M. pozlilo kada mu je u ponedeljak po podne potvrđena stravična vest

Sine moj! Ne da te tata..! Markovačkim jezerom kod Mladenovca prolomio se u ponedeljak bolan jauk Momčila M., kada su njegovog sina Nemanju M. (19), oko 14 časova, posle višesatne potrage, ronioci Žandarmerije mrtvog izvukli iz vode. Nakon što je telo pronađeno na dnu jezera, Hitna pomoć je ocu i još nekim članovima porodice kojima je pozlilo dala injekciju za smirenje.

 

Momčilo nije imao snage da govori, neprestano je plakao i udarao se rukom o glavu, ponavljajući jedno te isto:

Sine, šta da kažem majci? Ona te i dalje čeka da se vratiš kući.

Nakon toga počeo je glasno da plače, a isto su učinili i njegov brat a Nemanjin stric Dragan, kao i ostala prisutna rodbina.

Devetnaestogodišnji mladić u nedelju oko 14 časova došao je na jezero sa bratom od strica Mladenom M. (30). Njih dvojica seli su u kajak kako bi se malo provozali. Mladen je jednog trenutka odlučio da se okupa i skočio je u vodu. Kajak se zalelujao i iz njega je u jezero upao Nemanja, koji je inače bio neplivač. U trenutku je nestao u vodi.

Nemanja Milenković Foto: Facebook

Čim je primetio da mu nema brata, Mladen je počeo da ga traži po jezeru i doziva pomoć. U potragu su se uključili još neki njihovi prijatelji koji su se tog trenutka nalazili na jezeru, ali i kupači, meštani. Međutim, od Nemanje nije bilo ni traga.

O događaju su obavešteni nadležni, međutim, tek jutros u potragu za nestalim mladićem uključila se i Žandarmerija, odnosno ronioci. Njegovo telo pronađeno je nakon 24 sata i poslato je u Institut za sudsku medicinu na obdukciju. Do dolaska nadležnih, telo utopljenika je čuvala policija i zabranjivala svaki prilazak medijima. Nemanji su mogli da priđu samo otac, stric i rodbina.

Inače, Nemanja M. i ranije je dolazio na jezero i, prema priči njegovih prijatelja, uvek je sve prolazilo bez ikakvih problema.

Nemanja Milenković Foto: Privatna arhiva

OPASNI VIROVI

Kako “Novosti” saznaju, telo mladića pronađeno je, prema priči ronilaca, u jezeru na dubini od šest-sedam metara. Prema rečima nekih meštana, Markovačko jezero, koje je inače veštačko, iako deluje kao mirno ume da bude vrlo opasno s obzirom na to da u njemu ima dosta virova.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

About receptiizdravlje

Check Also

Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nastavak augusta, a kako navode meteorolozi, već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *