Home / Vijesti / “SREĆO, ŠTO NAS NAPUSTI…” Sahranjena mlada Novosađanka koja se ubila skokom sa mosta, majka jedva stajala na nogama

“SREĆO, ŠTO NAS NAPUSTI…” Sahranjena mlada Novosađanka koja se ubila skokom sa mosta, majka jedva stajala na nogama

Aleksandra Božić (20), mlada Novosađanka koja se u noći između petka i subote ubila skokom sa Mosta slobode, sahranjena je danas na Petrovaradinskom novom groblju.

Na večni počinak Aleksandru su ispratili porodica, drugari iz škole i fakulteta, profesori, a među svima njima provejavalo je samo jedno pitanje – zašto? Nikome od onih koji su došli na njenu sahranu nije bilo jasno zašto je mlada Novosađanka digla ruku na sebe.

– Lutko, što nas napusti…srećo, što nas napusti…što nam ode – lelekala je nad belim kovčegom Aleksandrina majka koju su, skrhanu od bola, sve vreme pridržavali da ne padne. Uz suze i jauke, ona je primala saučešća za svoju mezimicu, i dalje ne verujući da je digla ruku na sebe.

Nekolicini ljudi, koji su bili na sahrani je zbog velike vrućine pozlilo, pa su odvedeni u hlad.

Foto: RAS Srbija

Od Aleksandre su se oprostila i trojica sveštenika Srpske pravoslavne crkve, ali bez obreda, uz prigodne reči jednog od njih.

– Smrt je ono što dođe svima nama, a ne znamo ni otkud, ni zašto baš tada. Pogotovu je običnom ljudskom umu neshvatljivo kada ode neko ovako mlad – rekao je sveštenik SPC i pozvao prisutne da se od Aleksandre oproste uz molitvu ”Oče naš”.

Jedna od njenih profesorica podsetila je da je Aleksandra rođena 1998. godine u Prištini, ali da je osnovnu i srednju školu završila u Novom Sadu, kao i da je studirala na dva fakulteta.

– Otišlo je naše milo dete, ali bez odgovora na pitanje: ”zašto tako?”. To će ostati za sve nas večita zagonetka i pitanje da li je moglo, a moglo je drugačije – ocenila je profesorica pokojne Aleksandre.

Kako je “Blic” pisao, Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema rečima očevidaca, devojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je sa Mosta slobode oko dva sata posle ponoći.

Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su u nedelju oko 19 sati Aleksandrino telo u vodi u Petrovaradinu kod Udruženja ribolovaca “Šaran”.

Aleksandrin brat Luka i dalje ne može da veruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je nameravala sebi da oduzme život.

Aleksandra Božić Foto: Facebook / Privatna arhiva
Aleksandra Božić

Kako saznaje “Blic”, Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će devojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.

On je rekao da devojka tokom vožnje nije pričala, da je izašla na stanici pre mosta i platila vožnju, a da je on otišao misleći da će odatle ići autobusom kao i mnogi mladi koji žive u tom delu Novog Sada.

Obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja, objavile su “Novosti”. Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza.

 

izvor\Blic.rs

About receptiizdravlje

Check Also

Od subote velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nastavak augusta, a kako navode meteorolozi, već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *